2023. június 09. | 13:38

A Captur után a Mitsubishi még egy Renault modellt fog saját márkanév alatt árulni.

Persze furán néznek az emberek, hogy ha egy jól ismert formán nem a megszokott logó szerepel, de ez gyakran megesik gyártók között. Ez nem egy szokatlan lépés, hiszen például Suzuki is futott Opel vagy Fiat emblémával.

A Mitsubishi korábban már a francia márka kis városi crossoverét is átemblémázta magának, és ASX néven árulta. Most pedig egy városi kompaktot vett elő, és ezzel viszi tovább a Colt nevet.

Az új modell esetében minimálisan változtattak az orr-részen. A lámpákon és a hűtőmaszkon történt egy kis faragás, illetve az embléma körül egészen jó az álca. Az autó többi része viszont egy az egyben 2019 óta futó Renault Clio.

A beltérben sem változott semmi a kormányra biggyesztett logón kívül. Ugyanazzal a felszereltséggel szolgál, mint az alap autó és az egyébként technikai téren sem változott semmit. A típus felszereltsége egészen a fapadtól kezdve lehet igazán modern is, kizárólag a pénztárcánkon múlik majd.

Az alapváltozat még mindig szívómotoros. Ezres, háromhengeres 66 lóerővel és 95 Nm nyomatékkal, amivel jól tippeled, hogy az autó nem lesz rakéta. A gyorsulásra százig bő 17 másodperc és végsebessége nagyjából 160 km/óra.

Ennél azért lelkesebb lesz a turbós változat, ami ugyanezzel a motorral már 90 lóerőt és 160 Nm nyomatékot produkál, amivel már csak 12,2 másodperc egy 0-100. A legerősebb kivitel egy hibrid lesz - pont, mint a Cliónál - már 141 lóerővel.

Itt a rendszerben egy 1,6 literes szívómotor dolgozik, amelynek 148 Nm nyomatéka van. Ehhez csatlakozik a villanymotor további 205 Nm-rel, így akár bő 350 Nm is rendelkezésre állhat. A Renault remek E-Tech Hybrid rendszerét használja majd, így az autó nem csak takarékos lesz, de a 0-100-at is 9,3 másodperc alatt futja majd.

Ez lesz az autó egyetlen automata váltóval szerelt kivitele. Emellett a turbós 6 fokozatú, míg a szívó 5 fokozatú kézi váltóval érkezik majd manuális kézifékkel, illetve dobfékekkel. A tárcsafék és az elektronikus rögzítőfék a hibrid technika mellé jár csak.

Az új Mitsubshi Colt gyártását várhatóan szeptemberben kezdik majd meg. A piaci bevezetés ősszel várható, pontos árakról viszont egyelőre nincs információ.

Forrás: Mitsubishi
Mitsubishi