szombat - 2023. szeptember 23.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Olasz miniszterelnök: észszerűtlen a belső égésű motoros autók 2035-ös betiltása

2023. január 03. | 12:22

Giorgia Meloni egy konferenciát fejtette ki véleményét.

Ahogyan korábban megírtuk, az EU törvényhozói megszavazták az új belső égésű motoros autók értékesítését 2035-től. Ez ellen már több autógyártó vezetője felemelte a szavát, de a politikusok sem feltétlenül értenek egyet a döntéssel.

Egy konferencián újságírói kérdésre Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke is kifejtette véleményét az üggyel kapcsolatban: „A 2035-ös döntés nem észszerű, szerintem sok európai ország azonos állásponton van velünk."

A legtöbb politikus azt hozza fel érvként, hogy ez a tiltás komolyan befolyásolja majd az egyes országok gazdaságát, rengeteg munkahely kerülhet veszélybe. Az olaszoknál például a Stellantis kötelékébe tartozó Fiat is érintett ennek kapcsán.

Még novemberben mondta az EU belső piacának biztosa, Thierry Breton, hogy az autógyártókat elektromosítás felé terelő nyomás komoly veszélyt jelent a munkahelyek fenntartására és az autók megfizethetőségét is csökkenteni fogja.

Ezt a témát dolgozza fel az alábbi hangos cikkünk is:

Depositphotos
Gnóm kipufogóvéggel riogatta az utca népét a Lamborghini álcázott prototípusa - VIDEÓ Egy ritka, korai szériás 601-es Trabant bukkant fel az eBay-en

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!