Drága játék pénzes gyerekeknek – Morgan EV Junior

Frissítve:
2018-10-16, 13:42

2 év elpocsékolása után végre megérkezett a Morgan elektromos háromkerekűje

Az 1910-ben alapított angol Morgan Motor Company mindig is egyedi megjelenésű autókat gyártott. Eleinte csak háromkerekűeket, később áttért a négykerekűek termelésére. Sok év kihagyás után visszatért egy népszerű modell – elektromos kivitelben.

Morgan EV Junior, előlnézet

2016-ban a Genfi Autószalonon a Morgan bemutatta egy jövőbe mutató, inkább hobbiautó terveit. A célközönség meglepő módon nem a versenyzés vagy retró autók szerelmesei, hanem a hat évnél idősebb gyerekek. Igen… drága játékszer és karácsonyra sem a legjobb – nem fér be a fa alá!

Az EV Junior termelésének megkezdését még ez évben meg szerették volna kezdeni, de a beszállítóval folytatott folyamatos egyet nem értés megakadályozta ezt. 2018-ra végre megérkezett, a mai napig családi tulajdonban lévő cég nagy reményeket fűz hozzá.

A járgány formaterve az autózás korai időszakát idézi, ezt 21. századi elemekkel ötvözi. Ne hagyd, hogy a küllőkkel erősített kerekek félrevezessenek, az autó nyolc másodperc alatt gyorsul 100-ra, legnagyobb sebessége 160 km/óra.

Morgan EV Junior, műszerfal

Az EV Juniort nem szokványos tömegtermelésű autó, minden darab egyedileg kézzel készül. Teste szénszálas anyagból van, műszerfalát faberakással, utasterét kézzel varrott bőrrel díszítik. Már az alapmodell is elég vagány: külseje vörös (Sport Red), zöld (Sport Green) és elefántcsont (Sport Ivory) színben elérhető, beltere fekete és barna bőrrel kérhető.

Ha a porontynak mégsem tetszene meg egyik kombináció sem, felár ellenében kérhet más színt is, a Morgan palettáján 40 ezer színből választhat – ahogy egy új Rolls-Royce esetében is. További személyre szabási lehetőséget biztosít a számos egyéni matrica.

Az autó feltöltése 4 órát vesz igénybe, átlagos hatótávja 16 km. Ezzel a teljesítménnyel messze elmarad a már piacon lévő elektromos típusoktól, de ha figyelembe veszed, hogy általános iskolásoknak készül, ez a teljesítmény is bőven sok! Mivel jelentősen kisebb az „átlagos” autóknál és kasztnija is nyitott, 6 évnél fiatalabb gyerekek számára nem ajánlott az utazás.

Morgan EV Junior, előlnézet

Az EV Junior indulóára 6 663 font, azaz majdnem 2,5 millió forint – plusz ÁFA. Ezért az összegért az autón kívül kapsz egy kézikönyvet és 12 hónap garanciát… és napi több óra szülői továbbképzést az anyósodtól.

A rendelést le tudod adni a Morgan hivatalos angol webhelyén. Ha kiegészítőkre is vágysz, autóponyvát már kb. 60 ezerért, a motorházra bőr szíjat kb. 40 ezerért is vehetsz.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra

További hírek