"Nagy változás a töltőállomásokon!"- A hét 5 legérdekesebb autós cikke

Közzétéve:
2018-10-20, 09:00

Az benzinkutakon bevezetésre kerülő új jelölések mellett olvashattál az autómárkák logójának történetéről, valamint megismerhetted a 2019-es F1-es versenynaptárat is. Ha eddig nem tetted, itt az idő, hogy bepótold!

1. Nagy változás a töltőállomásokon!

Megváltoztatták a tervek szerint az üzemanyag-jelöléseket a benzinkutakon október 12-től.

2018. október 12-től alaposan szemügyre kellett venni a töltőpisztolyokat tankoláskor, bár nagyrészt minden kúton megmaradtak az eredeti feliratok is. Egy Európai Uniós intézkedés miatt ugyanis új jelöléseket vezettek be a benzines, a gázolajos és az alternatív üzemanyagok kódolására. Ezt részben azzal indokolják, hogy a zöld-sárga piktogramok a színtévesztőknek nem elég egyértelműek, bár a magyar felhasználóknak az új rendszer sem lesz annyira jó.

Az új jeleket és a többi információt is megtalálod a töltőállomásokról szóló cikkben! 

2. Íme a hivatalos 2019-es F1-es versenynaptár és a szabályváltozások

Nem a kockás zászló fogja jelezni a futamok végét

A következő szezonban 21 futam lesz a terveknek megfelelően - jelentette be az F1 vezető testülete, az FIA az Autósport Világtanáccsal tartott pénteki ülését követően. A történelemben ez csupán a harmadik alkalom, hogy 21 versenyt rendeznek a Forma-1-es világbajnokság keretei között. Korábban erre 2016-ban és 2018-ban volt precedens.

3. Titkokat rejtenek az autógyártók emblémái!

Egy kép néha többet mond ezer szónál, ami igaz az autógyártók emblémáira is. Akad köztük, amelyik csaknem száz éve változatlan, de olyan is, amelyik pár évtized alatt vált kultikussá. 

A Bayerische Motoren Werken (BMW) AG logója apróbb módosításokkal egy évszázada használatban van, amit kevés cég mondhat el magáról a világon. A BMW, mint önálló autógyártó 1917 júliusában jött létre, akkor függetlenedett a repülőgépmotorokat készítő Rapp Motorenwerkétől. Kezdetben nem létezett saját jele a vállalatnak, ám pár hónappal később elkészült a Rapp köralakú logójára hajazó, ám a Bajor Szabad Állam kék-fehér színeiben pompázó saját embléma.

BMW embléma

A többi márkáról is megtudhatsz érdekes dolgokat, például az Audiról, ha ide kattintasz.

4. A Yakuza verdája – V8-as Toyota Century limuzin tuning

Nem mindennapi látvány ez a közel hét méter hosszú, ültetett batár

A japán autógyártó kínálatában elég rég óta szerepel a Century modell. Kezdetben szedánként mutatták be, még 1967-ben. A név a Toyota Industries alapítójára, Sakichi Toyodára utal, aki a típus gyártásának kezdetén lett volna száz esztendős. A Century ma is elérhető bizonyos piacokon, jelenleg a 2017-es Tokiói Autószalonon bemutatott harmadik generáció fut.

1990-es Toyota Century limuzin tuning elölről

A többi képet és érdekességet is megtudhatod a limuzinról a fotókkal teletűzdelt cikkből.

5. Jön a gigantikus BMW X7!

A BMW úgy döntött, megteremti a konkurens modellt a Mercedes-Benz GL-osztály vagy épp az Infiniti QX80 mellé. Az X7-et 2019 márciusában dobják piacra!

A vadonatúj BMW X7 minden aprócska elemével magába foglalja a luxuslimuzinok páratlan megjelenését. Az irigylésre méltó helykínálattal rendelkező SAV (Sport Activity Vehicle) lesz a BMW modelljeinek legnagyobbika!

Nézd meg te is mit tud és hogyan néz ki a BMW X7!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek