2021. március 22. | 12:52

Németországot több autógyártó is képviseli a TOP 10-es listán.

A Brand Finance által kiadott új jelentés szerint most, vagyis 2021 első negyedévének végén a Toyota számít a világ legértékesebb autómárkájának. A japán vállalat a Mercedes-Benzt taszította le a trónról, a harmadik helyen pedig a dízelbotrányt maga mögött hagyó Volkswagen található. A Tesla közben nagyot lépett előre a legértékesebb márkákat felsoroló listán, a villanyautókat gyártó amerikai cég 2020-ban rendesen rárúgta az ajtót a hagyományos autógyártókra.

Ha érdekel a Toyotámról készített teszt, akkor nézd meg az alábbi videót.

A Toyota a világjárvány ellenére tartani tudta magát az előzetesen kitűzött célok többségéhez, és tavaly is legyártott 3 000 000 autót. A cég értéke 59,5 milliárd dollárra nőtt, ez elegendő volt ahhoz, hogy beugorjon a Mercedes-Benz elé. A Toyota eladásai a 2020-as esztendő harmadik negyedévében Európában, Észak-Amerikában és Japánban is növekedtek, ami a kialakult helyzet ismeretében elismerésre méltó teljesítmény.

A Mercedes-Benz 58,2 milliárdos márkaértékével visszacsúszott a második helyre, vagyis a lemaradása ezen a szinten csekélynek mondható. A TOP 10-es listán további három német autógyártó követi a háromcsillagos márkát. A Porsche nagyot nyert az elektromos Taycan piacra dobásával, a villanyautó a márka összes értékesítésének több mint 10 százalékát tette ki.

Legértékesebb autómárkák 2021 elején:

Ez is mutatja, hogy az elektromos autózás egyre nagyobb teret nyer az autóiparban. Ennek a folyamatnak a másik ékes példája a Tesla, amely a 12. helyről a hatodikra ugrott elő 2021-ben. A Brand Finance kimutatása szerint az amerikai vállalat márkaértéke tavaly még „csak” 12,4 milliárd dollár volt, most pedig már kerekítve 32 milliárd dollárt ér a brand, amely olyan autógyártókat utasított maga mögé, mint a Honda, a Ford, a Volvo vagy éppen az Audi. A Tesla tehát hatalmasat fejlődött 12 hónap alatt, ha így folytatja, akkor néhány éven belül akár az első helyre is odaérhet.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu) és Bachman Gergely (gergely.bachman@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.