vasárnap - 2022. szeptember 25.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Kiderült, meddig értékesít az Aston Martin tisztán belső égésű motoros autókat

Lawrence Stroll hibridekből és elektromos autókból álló palettát szeretne. 

Az Aston Martin elkötelezte magát, hogy négy éven belül kivezeti a tisztán belső égésű motorokat a kínálatából, így 2026-ot követően már csak villanyosított hajtáslánccal lehet majd elérni a brit cég autóit. A belső égésű motorok nem tűnnek el teljesen az Aston Martin kínálatából, hiszen a hibrid modellekben továbbra is jelen lesznek. 

Ezek alapján úgy tűnik, változott a gyártó álláspontja a kérdéssel kapcsolatban, mivel korábban azt kommunikálták, hogy bár az elektromosított járművek részét képezik majd a cég kínálatának, de ettől függetlenül továbbra is készítenek majd tisztán belső égésű motorral szerelt autókat.  

A vállalat elnöke, Lawrence Stroll a Financial Timesnak nyilatkozva elmondta, mivel nem minden Aston Martin vásárló szerete elektromos autóval járni, így a cég biztosan nem ezt az utat fogja követni. 

„Az emberek továbbra is érezni akarják a bels őégésű motoros autók illatát és zaját. Fokozatosan el fogunk érni egy teljesen villanyosított palettáig, ami elektromos autókat és hibrideket tartalmaz majd. De ha valaki szeretne részben belső égésű motoros autót venni 2028-ban, teljesíteni fogjuk a kérését” – fejtette ki Stroll az Aston Martin DBX707 bemutatója kapcsán. 

Aston Martin DBX707
Fotó: Aston Martin

A brit cég által csak a „világ legerősebb SUV-jának” titulált DBX707-ben egy, a Mercedestől érkező és jelentősen átdolgozott 4,0 literes, ikerturbós V8-as dolgozik, amely 707 lóerős teljesítmény és 900 newtonméter forgatónyomaték leadására képes. Tobias Moers, az Aston vezérigazgatója elmondta, arra számít, hogy a DBX eladásainak mintegy 60 százalékát ez a kivitel fogja adni, miután piacra dobják 2022 második negyedévében. A tervek szerint már az idei évben elérhető lesz a DBX mild-hibrid változata, a plug-in hibrid verzió érkezése pedig 2024-ben várható.  

Andy Palmer, a vállalat korábbi vezérigazgatója még 2020 februárjában nyilatkozott a Lagonda lehetséges visszatérésével kapcsolatban. Palmer elmondta, a modell minden bizonnyal elektromos autóként születhet újjá 2025-öt követően. Ezt Moers sem cáfolta, de elmondta, a Lagonda visszatérésére néhány évet még biztosan várni kell.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!