2021. július 20. | 16:23

A természeti katasztrófa hatalmas károkat okozott Belgiumban, Hollandiában és Németországban.

A Tesla július 18-tól kezdődően ideiglenesen engedélyezi a Superchargerek ingyenes használatát azon felhasználók számára, akik a jelenlegi árvíz által sújtott európai területeken élnek, vagyis Hollandiában, Belgiumban és Németországban.

A felhasználóknak küldött tájékoztatásból kiderül, a kaliforniai cég megítélése szerint az ingyenes töltési lehetőség a Supercharger állomásokon lehetőséget biztosít a Tesla-tulajdonosok számára, hogy biztonságosan elhagyhassák otthonaikat, és új helyre költözzenek, míg a veszélyhelyzet fennáll. A helyi médiumok beszámolói alapján a kérdéses régióban található Superchargerek jelentős része autópályák mentén helyezkedik el, és az áradások nem befolyásolják a működésüket.

A híradások több száz halálesetről és ezernél is több eltűnt személyről számol be a természeti katasztrófa következtében.

Az ingyenes időszak minden bizonnyal csak addig tart, amíg le nem vonul az áradás, és a helyzet stabilizálódik, akárcsak a korábbi természeti katasztrófák esetében, amikor a Tesla megpróbálta ilyen formán támogatni ügyfeleit.

Több más gyártó és cég is megpróbál segítséget nyújtani az ügyfelei számára. Több beszámolót is olvashatunk arról, hogy a vállalatok ingyenes autóbérlést kínálnak, járműveket biztosítanak a Vöröskereszt, és a hatóságok részére, vagy pénzügyi támogatást kínálnak a bajbajutottaknak.

A természeti katasztrófák sújtotta területeken általában az áramszolgáltatást állítják helyre először, de természetesen időre van szükség, míg a megsemmisült vagy károsodott infrastruktúrát kijavítják. Éppen ezért a jövőben a villanyautók egyik legnagyobb előnyét az olyan képességek jelenthetik, mint a hamarosan érkező Ford F-150 Lightningban bemutatott „power export” funkció, melynek jóvoltából az autó voltaképp egy mobil akkumulátorként működik, áramot szolgáltatva a katasztrófa miatt energiaellátás nélkül maradt otthonoknak, területeknek.

Annak köszönhetően, hogy a villanyautók akkumulátorai külső eszközök, szerszámok, sőt akár egy egész ház áramellátását is képesek lehetnek biztosítani napokon keresztül, az elektromosautó-tulajdonosok zökkenőmentesen kezelhetik az előre nem látható helyzetek következtében fellépő áramkimaradásokat.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu), és Luczek Dávid (david.luczek@mahzrt.hu) készséggel állnak rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.