2023. október 04. | 11:39

Nem csak a forgalomban vették fel a LaFerrari utódot, de versenypályán való tesztelés során is.

A Ferrarinál van egy mondás, hogy a legjobb Ferrari, ami valaha készült, az mindig a következő. Ez főleg azoknál a sportmodelleknél lehet igaz, mint a maranellói márka zászlóshajói.

Ahogy anno a Ferrari Enzo, majd a LaFerrari, a hamarosan debütáló F250 kódnevű modell is hatalmas dobás lehet. Nem csak azért, mert a vásárlók ugranak majd érte, hanem azért, mert komoly rengést eredményezhet a hipersportautók világában, pont úgy, mint az elődjei.

Persze ez egyelőre feltételezés, hiszen a Ferrari ügyes abban, hogy titokban dolgozzon. Nagyon keveset tudni az érkező modellről, az F250 is csak a projekt kódneve.

Nemrég viszont felvették az autót több helyen is. Beborították az ilyenkor előszeretettel használt álcafóliával, amely miatt az autó sziluettjét is nehéz kivenni, nem hogy a formai elemeit.

Emellett az autó hátulján látható két gigantikus kipufogó mellett még mikrofonok vannak, így esélyes, hogy a zajkibocsátási normáknak való megfelelést is még csak tesztelik. Hiszen akármennyire is különleges vagy ritka autóról van szó, ezeket a szabványokat egy Ferrari sem lépheti túl.

A videón nem csak utcán látszik az autó mozgás közben, de egy versenypályára is kivitték. Itt ránézésre nem is bántak vele túl kíméletesen, ami arra enged következtetni, hogy az autó már teljesen működőképes, de tesztfázisban van.

Arról is csak pletykák vannak, hogy milyen hajtásláncot kap. Sokan szinte biztosak benne, hogy egy plug-in hibrid rendszerről lesz szó, ami a LaFerrari hibrid hajtáslánca után egy utód esetében hihető is.

Viszont arra is csak tippelgetnek egyelőre, hogy megmarad-e a V12-es motor, amelyet a jelenleg futó 812 Superfastból vesznek át. Sokan arra gondolnak, hogy a plug-in hibrid hajtáslánc mellé inkább csak a 296 GTB ikerturbós, V6-os motorját veszik át, amely egyébként szintén nem gyenge.

Arról, amit a videóban látni az mindenképpen lejön, hogy egy nagyon agresszív sportautó születik hamarosan. Ezen is éppen csak azért lesz majd rendszám és azért mehet majd ki közúti forgalomba, hogy eljusson a versenypályáig.

A várható megjelenést most 2025-re datálják, és eleinte majd a kupé változat lesz elérhető 599 darabos limitált szériában. Később ezt követi majd a kabrió 199 darabos gyártási céllal, és egy különleges XX jelölésű kivitel is lesz, amiből csupán 30 példány készül.

Depositphotos