hétfő - 2023. január 30.
1 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 672 Ft
D 690 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Itt a vége: az Audi lezár egy nagyon komoly fejezetet a történetében

2021. március 16. | 21:33

A négykarikás gyártó felkészül a TSI, TFSI és TDI nélküli korszakra.

Markus Duesmann, az Audi vezetője elmondta az Automobilewoche munkatársának, hogy a német gyártó nem fejleszt több új belső égésű motort. Ez azt jelenti, hogy teljesen új konstrukciók megalkotására már nem fordítanak időt és pénzt, a meglévő benzines és dízelmotorokat azonban továbbra is szinten tartják annak érdekében, hogy azok megfeleljenek az egyre szigorodó környezetvédelmi normáknak.

Egy éra lezárása tehát az az A8 Horch ultra-luxus kivitelű limuzin, amely még a W12-es motort használja. Duesmann azt is hozzátette, hogy komoly fejlesztést igényel majd a jelenlegi benzin- és dízelmotorok megfeleltetése az új EU-s normáknak, azonban az elektromosításra is oda kell figyelniük, ha nem akarnak lemaradni a kiélezett piaci versenyben. A W12-es motorhoz hasonlóan az R8-ban is használt V10 lehet a következő, amit teljesen kivonnak a forgalomból, majd pedig ahogy telnek az évek, egyre több belső égésű motor kerül ki a palettáról, tekintve, hogy 2025-ben jön az Euro 7-es kibocsátási szabvány, amely már jóval szigorúbb lesz a mostaninál.

Az egész Volkswagen-csoport hasonló helyzetben van, hamarosan több hivatalos bejelentés is várható ezzel kapcsolatban, legyen szó Skoda, Seat vagy Volkswagen modellekről, egyre többnél már csak hibrid vagy tisztán elektromos hajtás lesz elérhető.

Pénzt is kereshetnek a környezetbarát közlekedéssel az új Fiat 500 tulajok F1: A háromnapos teszt nyertesei és vesztesei – Tényleg akkora a baj a Mercedesnél?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!