2019. április 20. | 14:37

Figyelem! Őrült, megdöbbentő, gusztustalan képek és történetek következnek

A kamionosok élete bizony nem könnyű. Ha még soha nem kóstoltál bele ebbe az életformába, akár magától értetődőnek is veheted, hogy a teherautók eljutnak egyik pontból a másikba, és minden probléma nélkül leszállítják az árut. Balesetek azonban igenis történnek, ezek pedig néha nagyon látványosak, vagy egyenesen undorítók tudnak lenni. Következzen egy összeállítás a legérdekesebb dolgokról, melyek kiömlöttek vagy kiborultak az utakra.

Még 10 furcsaság, ami kömlött az utakra

1. Kiömlő csokoládé

Nemrégiben történt Németországban, hogy egy kamionról több mint egy tonna csokoládé ömlött az útra. A kamion egy közeli csokigyárból indult, a tartály azonban elrepedt, majd eltört, ezáltal csokoládéfolyó jött létre az úton. Ez nem az első ilyen eset: idén májusban fejre állt egy teherautó a lengyel autópályán Varsó és Poznan között. Ekkor 12 tonna finomság került az úttestre. Személyi sérülés nem történt, ha csokiimádó vagy, akkor viszont inkább ne nézz ide.

2. Sör az úton

Számos alkalommal történt már meg, hogy sör ömlött ki az útra – egyszer én is szemtanúja lehettem egy ilyen esetnek, nem volt szép látvány.

3. Úttestet ellepő nyálkahalak

2017 júliusában egy oregoni autópályát lepett el egy csapat nyálkahal. Az állat a Csendes-óceánban lakik. A sofőr a 101-es számú úton 13 konténernyi halat szállított, amikor hirtelen beletaposott a fékbe. A balesetben összesen négy autó volt érintett, illetve 3400 kilogramm nyálkahal került az útra. Gusztustalan látvány!

4. Szardíniák lepték el az utat

A fentebb említett nyálkahalas eset talán a legundorítóbb, de a most következő sem marad el tőle sokkal. A történet 2012-ben, Lengyelországban következett be. A sofőr egyszerűen elfelejtette becsukni a kamion hátsó ajtaját, így 24 tonna hal került az útra. Csodálatos illat lehetett a levegőben...

5. Skittles fedte a wisconsini autópályát

2017 januárjában, egy Wisconsinban lévő autópályára borult ki jó pár szem Skittles cukorka. A piros színű édességfolyam elég véresen nézett ki. Érdekes csavar a történetben, hogy a cukorkákat szarvasmarha-tápláléknak szánták, mivel emberi fogyasztásra alkalmatlannak bizonyultak.

6. Nyomtató tinta festette az úttestet

2011 márciusában fejre állt egy UPS teherautó Massachusetts államban. A baleset következtében 7200 kilogrammnyi tintapatron került az autópályára. Az InkCloners jóvoltából a YouTube-on is látható esetben senki nem sérült meg, a forgalmat viszont a takarítás idejére le kellett állítani.

7. Lego kockák hevertek mindenütt

Ezúttal nem egy kamion, hanem egy Nyugat-Virginia államon átutazó család volt a bűnös. Az apuka indulás előtt a tetőcsomagtartóra erősítette a játékkockákkal teli dobozt, ami azonban út közben elengedett. Ha van gyereked, akkor pontosan ismered az érzést, amikor rálépsz egy kis kockára – ekkora mennyiségben pedig közlekedési veszélyt is tudnak jelenteni.

8. Növényi eredetű olaj borította az aszfaltot

Ha növényi eredetű olaj kerül az aszfaltra, az nagyon csúszós tud lenni. 2012-ben történt egy ilyen eset, melyet a WLFI News rögzített, és tett közzé a legnagyobb videómegosztó portálon. Az olaj körülbelül 40 kilométeres szakaszon terült el, az utat pedig több napon át takarították.

9. Szirup az autópályán

Csúszós anyag helyett ezúttal ragacsos következik. 2012-ben, Kentuckyban többszáz üveg juharszirup borult ki az útra. A kamionos eltalálta a felüljáró tartóoszlopait, ettől kinyílt a raktér, és a szirup az autópályára ömlött.

10. Sűrített paradicsom San Fransico közelében

A látvány egy horrorfilm egyik véres jelenetére emlékeztet. Az eset 2010-ben történt: Körülbelül 80 kilométerre San Franciscótól borult le egy hatalmas adag paradicsompüré egy platós teherautóról. 

11. Deadpool képregények szanaszét

2016 februárjában – néhány nappal a film megjelenése után – történt az eset. A cbr.com beszámolója szerint a képregényeket szállító kamion lerobbant, és az út szélén vesztegelt, amikor egy másik kamion nekiütközött. 

12. Tej ömlött az útra

Egy tejszállító kamiont vezető sofőr elaludt a volán mögött, és egy felüljárónak ütközött. Ennek eredményeként vajban ugyan nem, tejben viszont bőséggel fürödhetett az autópálya.

13. Még több tinta az útburkolaton

A nyomtatókban használt tintapatron már másodszor szerepel ezen a listán. A második eset nem volt annyira színes, mint a fentebb említett. Az ütközés 2019 márciusában történt, Atlantában, melynek eredményeként 18 000 kilogramm fekete tinta került az útra. Felülnézetből pont úgy néz ki, mint a Ken Block által hagyott féknyomok a Gymkhana 10-ben.