csütörtök - 2023. június 08.
16 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Top 6 különleges szuper- és hiperautó extra

2022. január 28. | 19:00

A most következő extrákat vagy ajándékba kapták a szuperautók tulajdonosai, vagy minden bizonnyal hatalmas összegeket kellett kifizetniük értük.

Alcantara bőrborítás, karbon díszítőelemek vagy kerámia-kompozit féktárcsák? Ugyan már, ezek minden szuperautóhoz rendelhető extrák, érdekességi mutatójuk nulla, az ember pulzusa nem emelkedik meg tőlük. A soron következő listában összeszedtem hét nem mindennapi kiegészítőt, amelyet néhány különleges autóhoz párosítottak vagy párosítanak az autógyárak. Érdemes átböngészni a listát, dőlj hátra és csodálkozz velem együtt!

1. Koenigsegg Agera tetőbox

Ha valaki esetleg nemcsak egy hitelkártyát szokott magával vinni az útra, amikor a Koenigsegg Agerájával megy nyaralni, akkor van egy jó hírem. A Thule tetőcsomagtartókat és egyéb autós kiegészítőket gyártó cég ugyanis készített egy speciális, aerodinamikailag is az 1100 lóerős sportautóhoz tökéletesen passzoló tetőboxot.

2. McLaren Speedtail asztali dísz

A McLaren Speedtail a brit sportkocsigyártó csúcsmodellje. A 403 km/h sebességre képes szuperautó a hajdani McLaren F1 leszármazottja, ennek megfelelően kabinja szintén 3 személy számára kínál férőhelyet. Az elrendezés is hasonló, mint a legendás előd esetén, azaz vezető elöl középen, a két utas kissé hátratolva balra és jobbra. Az a 106 fő, aki már letette az előleget a modellért, ajándékba kapott a gyártól egy DVD-lejátszót, akarom mondani egy asztali díszt.

3. Pagani Zonda cipő

Milyen aranyos gesztus az exkluzív sportautókat gyártó cégtől, hogy a V12-es Pagani Zondák mellé ajándék cipőket adott a tulajdonosoknak. A különleges Pagani lábbeliket pedig nem más készítette el kézzel, mint Antonio Arellano, aki annak idején XVI. Benedek pápának is készített félcipőket. A képen Arellano úr látható, amint épp egy, a pápa cipőjével teljesen egyező replikán dolgozik.

4. Rolls-Royce Phantom golyóstoll készlet

Hogy mi a tökéletes extra egy földöntúli luxust kínáló limuzinhoz? Nem, nem az esernyő, mert olyat már egy Skoda Superb is tud. Az ideális extra a Conway Stewart 3 részes golyóstoll készlete. Hogy miért? Valószínűleg a Rolls-Royce Phantom az egyetlen a ma kapható járművek közül, ami képes olyan szintű kényelmet és nyugalmat biztosítani, hogy a hátsó sorban helyet foglaló tulajdonos akár menet közben is megfogalmazhasson és papírra vethessen egy kézzel írt levelet.

5. Parmigiani Fleurier ‘Bugatti Veyron’ karóra

A svájci óramanufaktúra arról híresült el, hogy annak idején ők készítették a Bugatti Veyronhoz megvásárolható, speciális karórákat. Az órák különlegessége, hogy számlapjukat merőlegesen helyezték el, a szokásos szögből rájuk pillantva csak a szerkezet látható. Az ötlet mögött az az elképzelés lapul, hogy így az idő leolvasásához a sofőrnek nem szükséges elengednie a volánt. Micsoda problémákkal kell szembesülniük a Veyron-tulajoknak. Mindenesetre tényleg nem jó ötlet 400 km/órás tempónál egy kézzel tartani a kormányt.

6. McLaren F1 kezelési kézikönyv

A szupersportautó kezelési kézikönyve önmagában megér egy misét. Valószínűleg ez az egyetlen ilyen jellegű dokumentum, amelyet kézzel készített rajzok ékesítenek. A művészi illusztrációkat pedig maga Mark Roberts, a márka tervezési részlegének vezetője rajzolta saját kezűleg. A McLaren F1-ben nem ez volt az egyetlen különleges extra, a kikönnyített szerszámkészletet például aranyozott titánnal borították, de a csomagtérbe tökéletesen illeszkedő utazótáska-szett sem utolsó.

3 évvel hosszabbítja meg a Hankook az UEFA-val kötött szerződését Francia sportlimuzin V12-es dízelmotorral – Peugeot 908 RC

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!