szombat - 2023. szeptember 30.
12.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A világ legkelendőbb autói

2019. február 22. | 15:59

Az élvonalban egy régimotoros japán, szorosan mögötte egy böhöm pick-up, következzen a világ 10 legnépszerűbb autója

Mostanában úgy belejöttem a felsorolásos cikkek írásába, hogy ezalkalommal azt árulom el neked, melyek voltak a legnagyobb számban eladott autók a 2018-as, éves adatok szerint. A lista élén természetesen egy ősrégi gyökerekkel rendelkező japán modell áll, mely kortalan, időtlen és számos kivételes generációja született, ezek közül is a legemlékezetesebb, már a 80-as években szállította a tofut a Fuji egyik oldaláról a másikra. Igen, jól gondolod, a Toyota Corolláról van szó!

1. Toyota Corolla

Csak 2018-ban 1 181 445 db Corolla talált gazdára világszerte, amivel több mint 100 000 eladott darabbal ver rá a listában másodikként szereplő modellre. Nincs mit magyaráznom ezen. Mindig mondom, hogy a japánok tudják a világon a legjobban, hogy hogyan kell autót gyártani (ezért majd kapom az ívet valószínűleg). Nem azt mondom, hogy nem létezik szebb, erősebb, jobb, vagy modernebb, de valamiért mégis csak a Corolla a világ legnépszerűbb modellje sok-sok éve. Az első Corolla 1966 novemberében látta meg a világot.

2019 Toyota Corolla hatchback

2. Ford F-széria

Bár jelenleg a főleg amerikai piacon kapható Ford F-széria két modellből áll mégis 1 080 757 darab kelt el belőle a tavalyi évben. Ez 372 ezer darab eladott autóval több mint a riválisnak számító RAM eladási mutatói. A könnyű kisteher kocsiszekrényeket az amerikaiak mindig is nagyon csipázták, úgy tűnik nem szűnik náluk ez az őrület. Bár én inkább vennék HILUX-ot ebből a kategóriából!

Ford F 150 Raptor hegyi környezetben

3. Toyota RAV 4

Ismét egy japán, és ismét egy Toyota, ki van meglepődve? Én nem… A tavalyi évben Alex készített egy cikket az új RAV 4-ről, hiszen volt szerencsénk tesztelni a hibrid verziót. A 2018-as eladások bár már 1 millió alá csúsznak, azért a 837 624 eladott darab árulkodó lehet.

Toyota RAV4 terepkörnyezetben

4. Honda Civic

Hát nézzenek oda, meg vissza egy újabb japán autó az élvonalban. Nem is akármilyen, ha a Corollának van kategóriabéli riválisa, akkor az a Honda Civic. Az „5gen” talán a legnépszerűbb tuning alapot képezi a VW Golfok mellett kicsiny hazánkban, nem mennék bele ennek mennyi értelmét látom, de aki szeret gyorsan egyenesen menni „kispénzbű” annak nincs jobb választás! Emellett persze a Civic egy roppant tartós és megbízható darab a hétköznapokra, létezik szinte minden féle kivitelben a SUV-t kivéve. Ez a modell sem tegnap kezdte már pályafutását, kiforrott technika, amelybe rengeteg versenytapasztalatot vitt már bele a gyártó, hiszen a Type-R kiadások mind felsorakoznak valamelyik nívós verseny rajtrácsán.

Honda Civic szemből

5. Volkswagen Tiguan

A T-Roc nagytestvére a Tiguan, minden bizonnyal a Volkswagen paletta legférfiasabb darabja. Meglepő, hogy a 791 275 eladott darabbal jóval túlszárnyalja a rendkívül népszerű Polót és Golfot, ennek talán az lehet, az oka, hogy az említettek kicsik. Egyiket sem venném már meg egy családos embernek, fiatalos, urbánus autók. Bezzeg a Tiguan! A világból is kimész vele akkor is, ha 5 gyerek üvölt torkaszakadtából a hátsó ülésen, amit persze nem fognak, mert kényelmes és ergonomikus a beltér a 7 üléses verzió esetében is.

2017 Volkswagen Tiguan szemből

6. Volkswagen Golf

A már emlegetett kedvence a magyar tunreknek, a Volkswagen Golf. A kis csapottseggű mióta létezik, az eladási listák élvonalasai között szerepel. Nem meglepő, hiszen jól alakítható, van a motorban is még bőven lehetőség, de ha egyszerű boltba járósnak veszed is gyakorlatilag kinyírhatatlan. Sajnos a Volkswagen-csoport dízelbotrányai miatt hatalmasat zuhant a Golfok eladási mutatója az előző évekhez képest, pontosan 10,3 %-kal kelt el belőle kevesebb, ami 789 519 darab eladott példányt jelent. A Corolla és a Civic germán vetélytársa egyértelműen a Golf.

2017 Volkswagen Golf

7. Honda CR-V

A Honda közepes méretű SUV modellje a CR-V, melyből a 2019-es modellévre újabb frissítés is érkezik. Bár jelenleg a 7. helyet foglalja el, és eladási adatait főleg az USA piac határozta meg, az új generáció és a hibrid verzió érkezésével nagy valószínűséggel fog előrébb lendülni a listán. A közeljövőben érkezik hozzánk is egy tesztpéldány, akkor majd részletesebben is elmondjuk, hogy milyen!

2017 Honda Cr-V oldalról

8. Volkswagen Polo

2018 elején érkezett a Polo 6. generációja, amivel már a tökéletes kisautó határait súrolja a Volkswagen. Mondhatni minden eddigi generációnál jobb lett, amit a 725 463 eladott darab szépen prezentál. Ezzel a számmal egyébként 11,3%-os növekedést mutat a Polók eladása 2018-ban, az előző évhez képest. Japán riválisa a Polónak a Mazda 2 és a Toyota Yaris.

2018 Volkswagen Polo GTI

9. Toyota Camry

Egy újabb, főleg USA piacon forgalmazott, de elszórva Európában is megtalálható japán modell, amely évekig versenyzett a NASCAR és más nagynevű autóversenyek keretei között is. A Camry bár elsőránézésre egy igazi családautó, és többségében annak is használják, várhatóan megújul a 2019-es évben és a Toyota próbálja előtérbe tolni Európában is. A patinás első 10 közé azért így is bekerült a 661 383 darab eladott példánnyal.

2018 Toyota Camry piros és ezüstszínben szemből

10. Chevrolet Silverado

A lista legvégén egy az európai ember számára teljesen idegen és még az amerikainak is csak halványan derengő modell, a Chevrolet Silverado. Érdekes, hogy a járgány főleg Kanadában, Mexikóban, Ausztráliában és Koreában retyeg, mégis elég megy el belőle, hogy bekerüljön a világszintű lista TOP 10 versenyzője közé. Ehhez az eredményhez a Chevrolet 651 091 darab Silveradót értékesített világszerte 2018-ban.

Chevrolet Silverado oldalról

Az első kép a 992 Porsche 911 Turbóról Bekeményítene az EU a közlekedők védelmének érdekében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!