Ebben a cikksorozatban a világ több tájáról mutatunk meg érdekes csendőr- és rendőrautókat, amelyek vagy elképesztő sebességükkel, szépségükkel vagy éppen funkcionalitásukkal tűnnek ki a hétköznapi járművek közül. A sorozat többi részét alább olvashatod!

Most pedig következzen néhány példa az olaszoktól!

Ferrari 250 GT/E

Az 1960-as évek elején az olasz maffia egyre gyorsabb és gyorsabb autókkal garázdálkodott, így az akkori Alfa 1600-asok már nem tudtak labdába rúgni az üldözések során. A híres római Repülő Osztag egyik tisztje, Armando Spatafora kérésére 2 darab Ferrari 250 GTE került a rendőrség flottájába. A híres rendőr ezt megelőzően Maranellóban vett részt nagy sebességű vezetési tréningeken, ennek köszönhetően pedig legendássá vált a Ferrari-Spatafora páros, a bűnözők többnyire már nem tudtak meglépni a 250 GTE elől.

Ferrari 250 GTE oldalról

Suzuki Jimny

A Jimny napjaink egyik legkedveltebb és legjobb ár-érték arányú terepjárója, nem véletlenül vette elő az olasz rendőrség sem. Az előző szériát két évtizeden át gyártották, az új modell pedig 2018-ban érkezett. Nem csak menő, de nagyon jól jön az ország hegyvidéki részein. Reméljük, hogy a flottát jól felszerelték ezekkel a terepördögökkel.

Suzuki Jimny oldalról

Land Rover Discovery

Az olasz Carabinieri flottája számos típusú terepjárót tartalmaz. A tisztek elsősorban az Alpokban használják a Land Rover Defender és Discovery modelljeit, főleg a téli hónapokban, de nem ritka, hogy a városban is felbukkannak. Ezek a modellek Szardínia és Szicília szigetein is népszerűek, ahol gyakran előfordul, hogy a jól kiépített aszfalt egyszercsak eltűnik a lábuk (kerekeik) alól.

Land Rover Discovery szemből

Lamborghini Huracán

A Lamborghini már régebb óta jelen volt az olasz flottában, két darab Gallard modellel. Egy üldözés során azonban az egyik autó összetört, ennek a helyét pótolták a Huracánnal. Ezt az autót egy egészen különleges célra használják: a hűtött csomagtérben emberi donorszerveket szállítanak vele városi kórházak között, sürgős szervátültetések esetén.

Lamborghini Huracán menet közben szemből

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Nem is lehetne olasz rendőrségi flotta az Alfa Romeo csúcsmodellje nélkül. Ez a kölyökferrari egy 510 lóerős, V6-os biturbó motort tartogat a lemezek alatt. Ez a fenevad 3,9 másodperc alatt van százon, bűnöző legyen a talpán, aki ez elől elmenekül.

Alfa Romeo Quadrifoglio oldalról

Ha kíváncsi vagy, hogyan teljesített tesztünkön az új Suzuki Jimny, az alábbi videóban megtekintheted!