szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Így nézne ki egy roncstelep a villanyautós jövőben - VIDEÓ

2023. január 26. | 09:13

Elképesztő animációt készítettek egy olyan jövőképről, ami akár még meg is valósulhat.

Sokan vizionálják a villanyautók pusztulását a közeli vagy távoli jövőben. Van, aki csak puszta irigységből gyerekes módon küzd ellenük megdönthető és összeollózott érvekkel és van, aki viszont képes intelligensen alátámasztani elméletét.

Érdemes csak az utóbbival foglalkozni és végiggondolni, hogy miért is hasalhat el egy olyan technológia, ami most a jövőképet vetíti nekünk előre. Az akkumulátorok gyártásának szennyezése miatt? A zöld áram megvalósulásának hiánya vagy éppen nemesfém-források kimerülése miatt?

Akárhogy is lesz, előb utóbb esélyes, hogy minden autó bontóba, esetleg roncstelepre kerül és ez egy érdekes képet festene mai szemmel. Kicsit hasonló, mint amikor egy művész hipersportautókból csinált pajtaleletet, most elektromos autókból csináltak bontásra váró porfogókat.

Egy lelkes animátor az Unreal Engine 5 nevű programot használta és ebben készített egy animációs kisfilmet. Ebben a videóban az elektromos autók úgy jelennek meg, mint sok szkeptikus szeretné.

A PROJECT33 nevű YouTube-csatornára töltötte fel az alig két és fél perces videót, ami nagyon látványos és hatásos elemekkel operál. Nem csak az autók érdekesek, amik megjelennek benne, hanem az elrejtett apró részletek, amikből szinte minden vágóképen találunk.

A videóban egyébként az egyik ponton egy földön heverő koszos újsággal meg is magyarázzák, hogy miért állnak itt az elektromos autók. A kávéfoltos The New York Times főcímében az áll, hogy hibák vannak a fő elektromos hálózatban, alatta pedig az alcím, hogy ez az elektromos autók vége? Az újságon még található olyan kisebb cím, hogy egy új jogszabály betiltotta az elektromos autókat és hogy a belső égésű motoros autók visszatérnek.

Ez egy elég egyértelmű utalás, de érdemes nézni a részleteket is. Lehet kutatni Honda, Tesla, Rivian, Hummer és Citroën elektromos autók között olyan részleteket, mint az eladó generátorok, egy félig megégett Tesla Supercharger letámasztva a kerítéshez, vagy a megkopott „The future is electric” felirat a garázsajtón.

Maga az animáció is elképesztő, egy-egy pontot találhatnak az avatottabb szemek elkapkodott részeket, de az összkép mindenhol remek. Az pedig, hogy tényleg ez jelenti-e majd a jövőt, az egy érdekes kérdés, majd kiderül.

Depositphotos
Meleg vizestömlőkkel fűtené az ülést a Dacia, ezzel röhögik pofán a BMW-t? Most érkezett: Megváltoztatják az F1-ben a pontozási rendszert

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!